26 Ekim 2010 Salı

Bunu düşünen tek anne-baba biz miyiz?...

Kızımın okulunda uzun süredir beni rahatsız eden bir konu vardı. Dün müdire hanımı görünce mevzuyu anlattım. Olay şu ki, kızımın çantasına bir yedek kıyafet koyuyoruz onlarda uyku sonrası yedekleri giydirip üzerinden çıkarttıklarını küçük boy çöp poşetlerine koyuyorlar. Böylelikle bizim evimize haftada 5 adet poşet geliyor. İlk başlarda eşim aynı poşeti geri koy çantasına dedi. Öyle ya çiş, kusmuk vs. gibi poşeti kirletecek bi durum yoktu. Altı üstü terli, boyalı yada yemek lekeliydi. Poşeti koydum ama koyduğum poşet geri geldi boş olarak kıyafetler yine yeni bir poşete konmuştu. Öneri olarakta çocukların üzerinde isimlerinin yazdığı bez torbalar yapılmasının daha uygun olduğunu bunun hem israf hemde çevreye zararlı olduğunu söyledim. Müdürümüz kibarca ah keşke tüm anneler sizin gibi düşünse ama işte torbalar karışır sorun çıkar vs. vs. şeklinde geçiştirsi açıkcası. Algılamakta zorlanıyorum biz çocuklarımıza israf etmemeyi ve çevreye zarar vermemeyi öğretmiyor muyuz? Okullarda bunlar sıkça tekrarlanmıyor mu? Peki şimdi nasıl davranıyoruz. Bulaşacak tarzda kirlilier zaten poşete konur bundan kaçınmak mümkün değil. Koskoca okulda bunu düşünen tek anne-baba biz miyiz yani?

Çözüm olarak haftasonu anneanneden bir bez torba dikmesini isteyeceğiz. Almina'nın kirlileri artık bu torbada gidip gelecek. Biz bireysel olarak üzerimize düşeni yapacağız. Umarım başka çocuk ve annelere örnek olur.


Foto alıntıdır.

11 yorum:

  1. Çok güzel bi konuya değinmişsin ama üzerine isim yazıldığı zaman neden karışacakmış ben de onu anlamadım. bir sürü personel yok mu kreşte? isimlerine göre çantaları veremiyorlar mı çocuklara:) yani ben hatırlıyorum da benm ilkokul öğretmenim son ders hepimizi giydirir -mont,atkı,bere,eldiven- çantalarımızı toplar elimize verirdi. üstelik işi bu değildi.

    YanıtlaSil
  2. Canım 12 kişlik kızımın sınıfı ve 2 öğretmenleri var. Müdür uğraşmak istemiyor kendi yapacakmış gibi. Öğretmenlerin hiç bişey diyeceğini sanmıyorum ben. Ha poşete koymuşsun ha torbaya sonuç değişmiyor. Bazı insanlara öneri yenilik falan sunmayacaksın bünyeleri alarm veriyor.

    YanıtlaSil
  3. Derin düşünmek güzel şey. Doğru diyorsunuz biz birşeyler yapmadıkça, örnek olamadıkça sözle istediğimiz kadar doğayı koru, aman dikkat diyelim çocuğumuza boşuna. Ben çok şaşıyorum bazen eğitim görevlilerinin detaylarda nasıl da çuvalladıklarına. Siz denize atılan bir denizyıldızı misali elinizden geleni yapmışsınız, bir yerlerde illa ki birşeyleri değiştirmiştir bu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok haklısısn bireysel oalrak üstümüze düşeni yapaıp çevremizdeileri uyarmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. bende 2 yıldır tüm çöplerimi ayrıştrıyorum ve alıiverişte mutlaka bez çantalar kullanıyorum

    YanıtlaSil
  5. Deli Anne: Bunun maddi açıdan bile katkısı var okula. Bencilce düşünülse bile işe yarıyor. Malesef dediğin gibi çuvalladılar.

    Burcu: Tebrik ederim seni:). Dünyaya ne kadar az zarar verirsek o kadar iyi.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel düşünmüşsün ilknur müdüre değilde öğretmene söyleseydin keşke zaten maksimum 15 çocuk oluyor genelde anaokullarında ki sizin 12 kişiymiş isimde yazınca karışmazdı dediğin gibi...görüntü kirliliğide olmazdı hem,

    YanıtlaSil
  7. Sümeyye'cim artık bir sonraki adımda öğretmenin haberi olacak tüm gelişmelerden. Öğretmenede bildirsem kararı idare verecekti ama belki direk benden duymamak işe yarayabilirdi.

    YanıtlaSil
  8. sorma aynı durum bizdede var malesef
    Üstelik sadece kolları ıslandı diye kaldırıp gönderiyorlar
    ya çocukalra kollarını çekmelerini bile öğretmnediklerini bile söyleyen veliler var
    Allahtan bu sene yuvada son senemiz .

    YanıtlaSil
  9. harika bir fikir :)
    daha az poşet kullanmak lazım

    YanıtlaSil
  10. Sevil: Malesef buna benzer uygulamalar çoğu okulda var.

    Baharcım güzel fikir ama malesef kabul ettiremedim tek kişilik protestom işe yarar belki :)

    YanıtlaSil
  11. Ne hoş torbalar. Bir ara ben de çuha ve çuvaldan olmak üzere eşe dosta hediyelik torbalar yapmıştım böyle... Bence bu güzel fikrinizi kutlamalılar...

    YanıtlaSil