16 Mart 2010 Salı

Zeytin - Peynir



Semt pazarından almışlar baba kız bu minik yaramazı. Önce bir almasaydınız yazık ölür falan dedim ama sonra hemen kanım kaynadı. Sayısını hatırlamadığım kadar civciv büyütmüşümdür ama bir ördek mi bu bir ilk.

Almayacaktık dedi eşim. Bakıyorduk sadece. O sırada başka bir kız gelip siyah olanı seçti gidiyordu. Balküpü başladı ağlamaya. Siyah benim ben alacaktım diye. Bir adet siyah kalmıştı. Ördeği alan kız bizim cimcimenin ağlamasına dayanamamış onun olsun o alsın demiş. Babada mecbur kalmış almaya.







Simsiyah tüyler kanatlarının uçları beyaz. Ben dedim zeytin, baba dedi ne peynir mi? minik hanım dedi zeytin-peynir adı kaldı zeytin-peynir.


Çok tatlı hemen alıştı bize. Almina ise bu kadar istemesine rağmen biraz korkuyor. Uzaktan seviyor. Arkadan arkadan okşuyor tüyerini. Ama o koşunca ördekte bir koşuyor ki peşinden görülmeye değer :))...






Şimdilik bizimle biraz daha büyüyünce yeni bir yuvaya gidecek. Ama diğer ördeklerden farklı olacağı kesin. Balküpü onunla konuşuyor, hikayeler okuyor. Kültürlü evcil bir ev ördeği.... :)))

6 yorum:

  1. Zeytin-peynir yuvanıza şans getirsin. Önce özgün ismine bayıldım.Kendisi de pek naif. Anadoluda tavuk- horozlarımız oldu, sonrasında kuş, kedi, köpek ve kaplumbağa besledik ama ördek hiç bir dostumda da görmedim. Umarım uzun zaman geçirir aranızda. Arada bir bahset buralarda samimi bir merak içindeyim bir evcil ördek ne yer ne içer ihtiyaçlarını nerede giderir. Özel bir kafes ya da barınak her neyse gerekir mi uyuması için. Ne kadar yaşar. Aşısı ilacı var mı.
    Almira' yı benim için öper misin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çirkin ördek yavrusu hikayesini de kesinlikle okumalı bence:)

    YanıtlaSil
  3. Asuman abla bizim içinde bir ilk. Ama civcivden çok farklı bir kere acayip hareketli ve insandan kaçmıyor. Biraz araştırdım evde beslemek çok mümkün olmuyormuş. Suya ihtiyaç duyduğu için. Şimdilik bir karton kutuda. Anneannenin bahçesi var haftasonu hava güzel olursa leğende suya kavuşacak. Hava soğuk olunca hasta ederiz diyede korkuyoruz. Bu nedenlerden dolayı bizimle fazla kalamayacak sanırım. Bide anne sıcaklığı arıyor sanırım böyle yanınıza sokulup duruyor. Aşısı yokmuş. Şimdilik öğrendiklerim bunlar. İlerleyen günlerde yine paylaşırım. Öpücüğün yerine ulaştı :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çirkin ördek yavrusunu önce kendi öğrenmeli küçük hanım.
    İyi fikir ama bu akşam kendisine anlatacağım :))

    YanıtlaSil
  5. ahh ahh benimde horoz tavuk büyütmüşlüğüm var horozu evde büyütmüştüm sonra bahçeli eve gelin gidincede devam ettim:) evde büyüyünce köpekten daha beter oluyorlar:))eşimde taktı kafaya eve ördek alalım harika olur diye, su sorununuda balkona leğenle oluyormuş evde besleyenlerden duydum:)ama ben evde hayvana acayip karşıyım 2 kedim ve horozla tavuklarımla kötü anılarım var(kediler kayboldu-diğerleri öldürüldü )acayip bağlanırım bırakamam başlarına kötü şey geldimide kahrolurum..yinede hayvan güzeldir hele herkeste olmayan bunlar:))kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  6. Figen ördek çok hızlı büyüyor bir obur bir obur anlatamam. Yem ve su konar konmaz bitiyor. Son bir kaç gündür daha bir hızlı koşuyor. Ama işin garibi beni annesi sanıyor. Resmen sıcaklığımı arıyor. Biz baştan büyüyünce gidecek dedik bağlanmamak için fakat bu ördek deneyimimden sonra kedi ve köpek asla diyorum. Gerçekten bağlanıyor insan. İnsandan korkmayınca arada bir bağ gelişiyor. Zeytin peynir evin bir ferdi oldu şimdi:))

    YanıtlaSil