18 Mart 2010 Perşembe

Hastalık....

Dün aşağıdaki postu yayınladıktan saatler sonra tam yola çıkmışken dedemiz aradı. Çabuk eve gelin diye. Gün içinde hafif ateşi varmış zaten benimde haberim vardı. Annemi en son aradığımda uyuyor dedi. Uykusundan bağırarak uyanmış. Kendinden geçer gibi olmuş annem ateşten sanmış. Hemen yıkamış. Biraz kendine gelmiş ama bu seferde konuşmamış. Babamı aramış panikle 112'ye haber vermişler. Ben bu arada öğrendim. İşin kötüsü iş avrupa yakasında ev anadolu yakasında. Yollar uzadı Allahtan köprü boştu ama yinede nasıl gittiğimizi bilemedik. Doktor adını sorduğunda cevap vermiş annem o zaman rahatlamış. Ateşi var ama havale değil demiş. Büyük ihtimalle geniz akıntısı takıldı tıkanmıştır demiş. Çünkü tüm bunların akabinde kusmuş. Bu tıkanma ilk değil daha büyüğünü atlattık biz. Bilinci kapandı vs vs. Bu mevsimsel yada bazı çocuklarda olan birşey dediler. Bazı çocuklar bu konuda hassas olurmuş Almina'da bunlardan biri. Gittiğimde ateşi vardı ilaçlarını başladık. Geceyi rahat atlattık mışıl mışıl uyudu. Fakat gerçekten panik olduk. Rabbim kimseye yaşamasın gerçekten çok zor. Umarım böyle şeyleri tekrar yaşamayız. Bazen bazı şeyler insanın içine doğuyor ama sebebini bir türlü bulamıyor. Bir çocuk büyütmek çok zor. Tekrar yaşamamak dileğiyle...

6 yorum:

  1. Büyük geçmiş olsun canım, Umarım bir daha yaşamazsın böyle şeyler. Kızkardeşimle her süreci takip ettiğim için çalışan annenin ne zor çocuk yetiştirdiği biliyorum. Dua et ki büyükleriniz var. Onda o da yoktu.Yuva zamanına kadar çektiklerini anlatamam. şimdi 23 ünde ama bu yaşa nasıl geldi...
    Kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. İnan dünden beri insanlar çocuklarını yabancı birine nasıl bırakıyorlar diye düşünüyorum Asuman abla. Mecbur olunca bırakılıyor ama o anne ne çekiyor onu düşünmeli.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. O anne ve o bebek İlknur' cum. Çocuk da çekiyor. Erdem' i komşu teyze fareyle korkutuyormuş. Sonradan öğrendik. Hem güleryüzlü bir komşuydu hem de hatırı sayılır bir ücret alıyordu bu hanım.
    İzler zor siliniyor. Ama siliniyor.

    YanıtlaSil
  4. Ne acımasızca. Nasıl bir insanlık çözmek çok zor. Kendince çocuk bakıyor işte. Ben çok şanslıyım bu konuda. Kendi içimde vicdan yapsamda bu sadece benimle anneliğimle ilgili. Onun dışında hiç bir sıkıntım yok şükür.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun İlknur Hanım. Çok üzüldüm gerçektem.. Dediğiniz gibi tekrar yaşamamanız dileğiyle..Balküpüne sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederiz. İnsallah yasamayız tekrar.

    YanıtlaSil