15 Ocak 2010 Cuma

İnsan sözünde neden durmaz...

Bu taşınma mevzusu yeni ev alım satım işleri açıkcası yordu. Bir yanda insanlarla uğraş diğer yanda bankalarla. Kimsenin kimseye zerre kadar güveni kalmamış. Aslında kendime dönüp bakıyorum evet bende de kimseye güven kalmamış. İnsanlar acaba hangi noktada döneklik yapar diye resmen pusuda sinmiş bekliyorum. Bunda avukat bir babanın kızı olmakda çok etkili. Babam yapılan her işlemde mevzuda değişik yönlerle bakar uyarılarda bulunur. Öyle çok olay ve mevzu görmüştür ki. Uyarmasından daha doğal birşey yoktur.

Aslında tüm bunlara rağmen evi aldığımız zat-ı muhtereme karşı güvenim vardı. Arada hatırı sayılır dostlarda eksik değildi. Alım satım işi bittide vermesi gereken mühim bir evrak var. Bankam beni sıkıştırıyor haklı olarak risk almak istemiyor, adam cumadan beri ha bugün ha yarın oyalama işleri. En son dün aradım adam ''hastayım evdeyim ofise gitmedim'', iyide koskoca şirketin var işini yapacak adamın mı yok. Söylenen sözlere ne oldu. Verdiğin sözleri neden tutmazsın. Velevki bir mazeretin var karşı tarafı neden aramazsın.

Hem stres, hem sıkıntı. Mevzu kapandı şükür. Ama bana olanda oldu. Aradı, halletti, halledecek sıkıntısı yetti de arttı bile. Bundan sonra sözüne sadık insanlar çıkar karşımıza inşallah.

4 yorum:

  1. Yüreğim ağzımda okudum doğrusu İlknur' cum. Muhtemelen kredi idi konu olan ve alamazsa eyvahlar olsun diyerek okudum. Çok sevindim hallolduğuna. Moralini bozmak istemem ama şimdi seni uzun bir tüketici-esnaf, tüketici- satıcı ilişkisi bekliyor ki her biri seni ayrı yoracak. Diktireceğin perdeden, taktıracağın termosifona kadar. Muhakkak aksayıp gecikecek haberin ola. Hazırlıklı ve serinkanlı olmalısın yoksa çabuk yaşlanırsın :))
    Sana kolaylıklar diliyorum...
    (Uğursuz haberci puhu kuşundan sevgiler...:(( )

    YanıtlaSil
  2. Asuman abla mevzu biraz derin krediyi aldık ama adam daha önce kredi kullanmış eve, bizim banka parayı yatırınca fek yazısı istedi. Bu yazı için uğraştırdı bizi. Çabuk yaşlanacağıma şüphe yok :) 1 haftadırda marangozdan haber bekliyorum. Uğursuz haberci olurmu tecrübelerini paylaşıyorsun.
    Teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım, tekrar okuyunca kendime kızıyorum. Hep bildiğimiz şeyler, esnaf böyle. Bilerek başlıyoruz zaten. Tekrar art arda yazıp moral bozmaya hiç gerek yoktu. Yarı şaka güya ama gereksiz olmuş.Kredi mredi. Her düşündüğümü de yazmak zorunda mıymişım ki.:))Kardeşçe benimsedim ya. Ne düşünüyorsam ortada. Bi sus. Dii mi :((

    YanıtlaSil
  4. Üzmeyin beni :). Susmak olur mu? Sizin yorumlarınız yazılarıma değer katan. Kardeşçe benimsemek cümleside beni çok mutlu etti:). Çok tez canlıyım ben herşey hemen olsun isterim sabırsız olunca erken yaşlanmak doğal oluyor elde değil işte...

    YanıtlaSil