22 Ocak 2010 Cuma

27 olurken...

Yarın doğum günüm. Hissetiklerim kayıtlara geçsin diye var bu yazı. 27 yaş sanki bir dönüm noktası 30'a daha yakın ondan mı?. Duygusalım. Eskiden varolan sevinçler yok içimde. Karmaşık aslında her şey, bu duyguyu sevmedim ben daha 27 dimde.

Ne duygusu? 18 yaşlarımı hatırlıyorum karşımdaki 27 dediğinde aaa ne kadar büyük dediğimi. Yada bu yaşı gözümde nasıl büyüttüğümü. Ama şimdi hissettiğim o kadar başka ki. O zaman çok büyük gördüğüm yaştayım. Anneyim, eşim, bireyim yüklendiğim bir sürü sorumluluk fakat dön bak ben kendimi 22 yaşında hissediyorum. Doğru aynada gördüğüm görüntüde 27 göstermiyor fakat ruhum bambaşka şeyler söylüyor

Annemle konuşuyorum :). 40'na gelsen yine aynı hissedeceksin diyor. Gülüyor. Hatta rahmetli babaannesi şöyle dermiş ' yaşım kocadıda, gönlüm hiç kocamıyor (yaşlanmıyor)'. Ama anne bu çok kötü bir duygu diyorum. 18 inde eteklerin zil çalar yüreğin pırpır eder. Büyümek için can atarsın. Ama şimdi büyümek dediğin noktadasın fakat kendini o yaşta hissetmiyorsun.

Belki bu duyguyu hissetmek için çok erken. Ama ben 27 de bunları hissediyorum. Neyi geç yaşadım ki bu duyguyu da geç yaşayayım demeden edemiyorum :)...

4 yorum:

  1. İlknur' cum,
    Çoook gerilerde kaldı ama, 25 lerden sonra öyle duygulara kapıldığımı ben de hatırlıyorum. Ve şimdi, yarım asırları devirdikten sonra ve bu zaman içinde çok fazla şey yaşadıktan sonra, sağlıklı uyandığın her günü, elindekilere sahip olduğuna şükrederek ve severek yaşamalısın diyorum. Hissettiklerini küçümsediğini sanma. Varoluşunun farkında yaşayan biri olarak bu sorgulamalar çok normal ve anlamlı. Ancak bunu yaparken sakın olumsuz duygulara kapılma. Annenin ve benim bundan gülerek bahsetmemizin altında yatan, yaşamın bu düşüncelere kapılmak lüksünü kaldıramayacak kadar kısa olduğunu bilmemizden kaynaklanıyor. Ama şunu da ilave etmem gerek kim ne derse desin her su kendi mecraında akıp gidecektir.
    Sana sevdiklerinle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Nedendir bilinmez çok fazla duygu yüklüyüm şuan. Yazdıklarını okurken dahada duygulanıyorum Asuman abla. Tüm tecrübe ve tavsiyelerin benim için tahmin ettiğinden daha değerli. Hepsi bende yerlerini buldular.
    Tüm güzel dileklerin için teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Doğum gününüz kutlu olsun! sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yıl daha geçirmenizi diliyorum.İçinizdeki yaşama sevinci yazılarınıza dahi yansırken bence bu kadar da karamsar olmayın..iyi ki doğdunuz..:)

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkur ederim 30'a yaklasmak korkutuyor beni :). O gun gercekten karamsardim su an daha umutluyum tekrar tesekkurler...

    YanıtlaSil