5 Ocak 2012 Perşembe

Dönemsel...

Her günüm aynı değil. Kimi günler oldukça neşeli, kimi günler sebebi olmadan suçu havalara atarak keyifsiz oluyorum. Hatta neye kızgın olduğumu bilmeden sinirli olduğumu düşündüğüm günler bile var. İşte o da öyle kimi günler çok kibar sakin bir kedi yavrusu gibi sokulup sevilmek için can atıyor. Beni duyuyor anlıyor hatta sakinleştiriyor. Kimi günlerde son günlerde olduğu gibi çok sinirli ve inatçı.

Herşeye ama herşeye ağlıyor. Kendi isteğinin olması için sonsuz bir caba sarfediyor. Ne zaman bu yolla bir şey elde edemeyeceğini anlayınca ortalık sakinleşiyor. Deniyor, sınırlarını öğrenmeye çalışıyor, tepkilerimizi ölçmeye çalışıyor hepsi normal süreçler ama anne baba olarak böylesi günlerde sağ duyuyu kaybetmemek, onu anlayabildiğimizi sevgimizi göstermek güçleşiyor. Geçen bir blogda okudum sanırım ''annelik gönüllü vicdan azabı çekmektir '' yazıyordu. O uyuduktan sonra yada okuldayken kendini sorgulamak çok can sıkıcı...

IMG_0016

8 yorum:

  1. Bende cok sorguluyorum kendimi maalesef.Acabalarim cok benimde.sanirim hic bitmeyecek :(

    YanıtlaSil
  2. zor be İlknur'um :(
    cidden zormuş büyümeleri. birde kolaylaşması gerekirken önceki günden daha zorluyorlar ya :(
    uzak kalınca da özlüyoruz :(

    YanıtlaSil
  3. bir gün bütün tepkilerimizin onların iyiliği için olduğunu anlayacaklar.. ama o gün ne kadar uzakta kimbilir..

    YanıtlaSil
  4. Yadigar Olam, artık anneliğin bu demek olduğunu biliyorum. Sorgulamalar hep devam edecek.

    YanıtlaSil
  5. Bahar'cım zor gerçekten her dönem başka bir kişilik mevzusu çıkıyor ortaya. Daha bunun ergenliği var düşünüyorum kara kara :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgi, anne olmadan annemin ne demek istediğini anlayamadım, çocuklarımız içinde aynı şey söz konusu. Bu didişmelerden az yaralarla gündelik hayat karmaşasında geçirmek günü tek teselli.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Dün oğluma kötü davrandım hak etti uyardığım halde aynı şeyi yaptı ama davranışımın sonunda hissettiğim azap ve acıyı hala dindiremedim o unuttu çokta ama ben unutamıyorum sanırım anne olmak böyle bişey şuan seni çok iyi anlıyorum

    YanıtlaSil