26 Nisan 2010 Pazartesi

Nerde hata...

2 gecedir ağlıyor nedenleri başka başka...

Önce bir kaç not. Eşimle kavga eden bir aile değiliz tartışmalarımız bile çok az ve ses tonu belirgin olur. Genel itibari ile ciddi sorunlar yaşamadığımız sık sık kucaklaşıp öpüştüğümüz bir ailemiz var. Anneanne tarafında tek torun. Doğduğunda var olan sağlık problemleride onun üzerine çok düşmemizi sağladı. Malesef fazla korumacı olduk böyle olması gerekiyordu. Dayak yemedi, evin bir bireyi gibi değer gördü. En fazla yüksek sesle konuşmuşumdur ona karşı. Çok mükemmel olduğumu savunmuyorum. Çocuk yetiştirmede mükemmellik yok bana göre tek derdim bedenen olduğu kadar ruhsal gelişimleride yerinde bir çocuk yetiştirmek.

İlk gece ağlama sebebi. Babasının getirdiği sütü istememesi. Ben sütü dökecek yeniden doldurup getirecekmişim. Yarım saat ağladı bunun için. Sonuç yarım saatin sonunda zafer küçük hanımın.

Bu gecede gündüz olan ve onun istemediği şekilde sonuçlanan bir olayın rüya şeklinde geri dönüşü.

İnatçı yapısı dediğim dedik yönü. Evdeki tüm girişkenliğe rağmen dışardaki ilk çekingenliği beni üzüyor. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle okula başlayacak. Beni kara kara düşünceler aldı bilmiyorum nasıl alışacak....

2 yorum:

  1. İlknur' cum. Baştan biraz hastalık yaşayan bu yüzden sakınılarak büyütülen, çok sevilen ve tek olan Balküpü ile tıpatıp aynı durumda o kadar çok çocuk tanıdım ki. Balküpü' nde sorun yok. Keşke sen biraz rahat olabilsen diyorum. Biraz oluruna bıraksan. Önümüzdeki hafta veya (bir hafta opsiyon tanıyalım) sonraki hafta eminim boşuna yıprandığını anlayacaksın. Okulda her şey yolunda gidecek.
    Bu şekilde hiç dayak yemeden, azarlanmadan, terslenmeden büyütülen, birey muamelesi gören çocuklar (adı üstünde çocuk) baştan şımarıyorlar ama dört dörtlük, başarılı, özgüvenli, kişilik sahibi bireyler oluyorlar.
    Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Gerisini gelişine bırak. Sağlığı yerinde olsun yeter. Senin rahatlaman şart. Güzel düşün. Bir şekilde gerginliğini at üzerinden. Balküpü bunu da hisseder.
    Her şey çok güzel olacak.
    Sevgiler.. Balküpü' nü kocaman öp benim için...

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar gerçekten stresliyim. Bugün kızımı alıp okul ziyareti peşinede biraz gezeceğiz belki ikimizede iyi gelir. Bu kadar özenle yetiştirilirken neden ufacık şeylerden bu kadar etkileniyor en çok buna takılıyorum. Geçecek elbet okul ikimizede iyi gelecek Asuman abla.

    Bizde seni öpüyoruz.

    YanıtlaSil