16 Eylül 2009 Çarşamba

Oyun grubu mu?, Anaokulu mu?

Anne olmak değişik bir şey. Sağlıklı, başarılı, mutlu, huzurlu bir çocuk yetiştirmek için bir yarış sanki. Sürekli diğer çocuklarla bir kıyas. Dört dörtlük bir çocuk nasıl yetişir bunun çabası. Kendimde gözlemlediğimde bişey farkettim. Anneler mevzu kendi çocukları olduğunda bardağın hep boş tarafını görüyor malesef. Beşlerle dolu bir karnede sadece bir adet iki var. Annelerin tepkisi genelde bu kadar beş varken o dersin neden iki olduğu yönünde. Çocukların olumsuz yönlerini görüyor ve onları telafi etmeye çalışıyoruz. Bu seferde olumlu yönler, el becerileri, eğilimleri köreliyor.

Balküpü 2,5 yaşında. Bahçesi olup dışarda vakit geçirebileceği gibi bir evdeyiz ama oturduğumuz çevrede yaşıtları yok. Genelde büyüklerle vakit geçiriyor. Yaşıtlarıyla bir araya geldiği tek yer park. İlk başlarda parkta da sıkıntı çektik. Çocuklara ürkerek, korkarak bakıyordu. Bende yine bardağın boş tarafını görerek sosyal bir çocuğum olsun çabalarındayım. Çocuklarla kaynaşsın oynasın istiyorum. Halbuki yaşıtlarına göre çok güzel konuşuyor, ezberi çok kuvvetli. Ama onun bu ürkek tavrı benim onun olumlu yanlarını görmemi engelliyor.

Parka gitmeyi sıklaştırarak alışmasını sağladık. Ama önümüz kış çocuk yine eve kapanmak durumunda kalacak. İki anaokulu gezdim ama içime sinmedi bir şeyler. Bana bağımlı, Dr. fobisi var gezdiğimiz okulları doktor sanıyor. En büyük endişem çocuğu sosyalleştirmeye çalışırken, psikolojisini bozarak işi içinden çıkılamayacak bir hale getirmek. Anaokulu fikrini biraz ertelemeye karar verdim. Balküpü hazır olsada sanırım ben tüm gün okulda kalması fikrine henüz hazır değilim :).

Biraz araştırınca çalışan anneler içinde cumartesi oyun grubu buldum. Anneli bir oyun grubu fikri daha çok kafama yattı. Hem benden ayrılmamış olacak, hemde yeni arkadaşlar keşfedip sosyalleşecek. Bir sonraki yıl içinde hazırlık olmuş olacak. Bu fikri beğendim açıkcası. Bayram sonrası oyun grubuna başlayacağız.

Balküpünün gelişimine katkı sağlamasını umuyorum. Her şeyden önce mutlu bir çocuk yetiştirmek istiyorum.

2 yorum:

  1. oyun grubu süpermiş, bakacak sorununuz yoksa ne kadar geç başlarsa iyi kreşe, 4 yaş falan gibi.büyük alışveriş merkezlerinin oyun salonlarıda çocuklar için iyi bir seçenek gibi ama bazı yaş grupları tek başına oynamayı daha çok seviyor kafana fazla takma eninde sonunda sosyalleşiyorlar:)

    YanıtlaSil
  2. Aceleci anne her şey bir anda olsun istiyor:). Bu oyun grubu her cumartesi ve devamlılık sağlarsak Ocak ayına kadar sürecek. Bu cumartesi başlıyoruz. Bakalım nasıl geçecek.

    YanıtlaSil